Ndili bwino! (ik maak het goed!)
Door: Janneke
Blijf op de hoogte en volg Janneke
05 December 2008 | Malawi, Lilongwe
Ondanks dat geen bericht goed bericht is, toch maar even een berichtje om te laten weten dat alles goed is... dank voor alle reacties rondom mijn vertrek, dat doet goed!
Na een soepel verlopen vlucht (enige oponthoud was bij de douane in Zurich: ze zagen mijn chocoladeletters aan voor explosieve vloeistoffen...) eerst lekker geacclimatiseerd in Dar Es Salaam. M.n. letterlijk: sneeuwballen gooien is wel ff iets anders als zitten te zweten in een minibusje... Hilde is al behoorlijk ervaren hier dus die heeft me per minibus heel Dar Es Salaam geshowd. Alles wat je leest over Afrika is hier ook: prachtige groen/bruine kleuren, als enige blanke in een volgestouwd busje zitten, je hoort wel dat ze over mzungu (blanke) praten maar je weet niet wat ze zeggen... mensen die proberen van alles aan je te slijten of zomaar te vragen om geld.
Inmiddels zijn we in Malawi en zitten we in een soort beach resort aan het Lake Malawi. Even bijkomen van de vele kilometers die we hebben afgelegd. Het is prachtig hier. Met de bus vanuit Tanzania zijn we door een soort wildpark gecrossed waar de olifanten en giraffen op 5m afstand van de 'snelweg' staan... De mensen zijn vriendelijk maar erg arm. Vanmorgen hebben we onze laatste pepernoten uitgedeeld aan donkere kindertjes op het strand... en dat op 5 december.
Het is echt bijzonder om te ervaren dat alles hier zo anders is. De enorme rust is fantastisch. De mensen hebben bijna niks, maar ogen in ieder geval een stuk gelukkiger dan in Nederland.. minder stress?
Nou ja, ik ga de komende maanden dus wel genieten: geen actielijstjes, vergaderingen, mailtjes, telefoontjes (stroom en/of telefoon ligt er hier regelmatig uit), patientverslagen etc.!
Hoop dat met jullie alles ook goed gaat. Fijne sinterklaas! :)
Hartelijke groet, Janneke
05 December 2008 - 12:04
Leanne:
Yes, ik ben de eerste! Fijn dat je goed bent aangekomen en dat je eerste indrukken goed zijn. Maar wat wil je ook, met zo'n fantastische gids! Doe Hil de hartelijke groeten als je dat nog niet had gedaan... enne... ik geloof dat jullie aan de 'echte-sinterklaas-gedachte' heben gewerkt, door pepernootjes te delen! Volgens mij is de Sint ook zo zijn roeping begonnen, dus dat belooft nog wat!
Liefs, Leanne -
05 December 2008 - 12:06
Jeannette Prins:
Fijn om je bericht te lezen. Het zal inderdaad een heel andere wereld zijn. Geniet van alle mooie dingen en nu eerst vooral van de rust! Goede reis verder.
Hartelijke groet, ook van de familie. -
05 December 2008 - 12:25
Jan:
Je eerste bericht klinkt goed! Geniet er maar van, fijn dat je er bent!
gr
Jan -
05 December 2008 - 12:30
Corné:
Ben nu al jaloers: geen actielijstjes, vergaderingen, mailtjes, telefoontjes :)
Kom ook maar voor mij tot rust en geniet ervan! -
05 December 2008 - 12:30
Annette:
Ja Dar met de dalladalla is inderdaad dringen en proppen, maar wel goedkoop en de ultieme Afrika-ervaring :)!
Goed om te horen dat niet alleen de Nederlandse kindertjes overladen worden met speel- en snoepgoed, maar ook de Afrikaanse kindjes er nog een pepernootje van meepikken! -
05 December 2008 - 12:35
Sjoukje:
Ha Janneke,
lijkt me idd wel even wennen, maar dat moet vast wel lukken in een beach resort aan lake malawi. fijn dat je een goede reis hebt gehad. Geniet ervan daar!
x -
05 December 2008 - 14:24
Gerrit:
Wat heerlijk om een witte piet te spelen. ..
Geniet van alles!! -
05 December 2008 - 14:32
Corine:
He Jans,
Fijn dat je er bent! Zeker wel gezellig met Hilde/de gids? Geniet van je rust!
liefs Corine -
05 December 2008 - 16:09
Arjanne:
Ha Janneke!
Goed om te horen dat je bent aangekomen zeg! Geen bericht is goed bericht, maar toch ;-). He heel veel plezier, geniet vooral ff lekker van je vakantie, het land, de rust, etc etc..
Grtz, Arjanne -
05 December 2008 - 18:46
Mama En Papa:
Inmiddels al de nodige kilometers gemaakt! Fijn dat het opvoedingsprincipe van 'samen delen' er uitkomt in een ver land...terwijl je het voornemen had niet aan zoiets te beginnen omdat het in Afrika dan onbegonnen werk is...
En verder, geniet van deze geweldige kans! -
06 December 2008 - 07:42
Lia Van De Minkelis:
Hoi Janneke,
Je vader tipte me om je site te bekijken. Dat was een heel goed idee. Leuk om over je reis en belevenissen te lezen. -
06 December 2008 - 09:48
Jootje:
Jans! Fijn dat je er bent! Geniet ervan meis, ontstress lekker en word niet te verliefd op Afrika ;-) -
06 December 2008 - 11:26
Annelien:
heej meid
Fijn dat je goed bent aangekomen..geniet ervan samen met Hilde en maak ons niet té jaloers;)
liefs Anne -
06 December 2008 - 15:45
Rianne:
Heej Janneke, je bent er! Wat heerlijk!Mocht je je chocoladeletter nog wel mee nemen of hebben ze m afgepakt? Geniet ervan!
liefs Rianne -
06 December 2008 - 19:18
Babette:
Ha Janneke,
Fijn om te lezen dat je een goede reis hebt gehad en dat je eerste indrukken van Malawi zo positief zijn! Geniet van de komende tijd en veel succes alvast met al je werkzaamheden!
Groetjes, Babette -
07 December 2008 - 11:31
Oma:
Lieve Janneke,
Ik heb je brief gelezen. Heel erg bijzonder dat je pepernoten uitdeelt op het strand.
Ik zit bij je ouders thuis koffie te drinken en ben nu met Corné bezig om je een berichtje te sturen.
Ik hoop dat je nog geniet van je vakantie en fijn dat je samen kan optrekken.
Nog een goede tijd toegewenst.
Een lieve groet van oma -
07 December 2008 - 14:08
Marleen:
Ha Jans!
Veilig en wel aangekomen, dat is in ieder geval een geruststellende gedachte. Ik stel me voor hoe je daar met je zonnehoedje en afritsbroek over het strand flaneert...heb het goed daar!
Liefs!
07 December 2008 - 14:40
Rik:
Hey Janneke,
Leuk om van je eerste indrukken te lezen! Het klinkt ook heerlijk ontspannend, geniet ervan! Ben benieuwd naar je vervolgverhalen...
Groeten van Rik -
07 December 2008 - 18:07
Ruth Penning:
Hoi Janneke,
Leuk om je eerste bericht je lezen. Ben heel benieuwd naar hoe het voor je zal zijn de komende weken en maanden. Heb je vandaag ook christenen ontmoet in een lokale kerk?
groetjes, Ruth -
09 December 2008 - 10:57
Grace:
Hey Jans,
Heerlijk om wat van je te horen. Ik geniet met je mee.