Takulandirani! (welkom!)
Door: Janneke
Blijf op de hoogte en volg Janneke
19 November 2008 | Nederland, Veenendaal
Taalcursus, tropengeneeskunde studeren, reisgidsen doorlezen, dollars bestellen, zo min mogelijk spullen kopen om zo min mogelijk mee te hoeven nemen… de voorbereidingen zijn in volle gang! Uiteraard hoort daar ook het informeren van achterblijvers bij. Helaas zijn jullie dat ;)
Nog anderhalve week en dan is het zover: op maandag 1 december vertrekt om 7.15 mijn vliegtuig naar Dar Es Salaam. Eerst zal ik samen met Hilde (vriendin van C.S.F.R.) een paar weken gaan reizen door o.a. Zambia om vervolgens mijn keuze-coschap tropengeneeskunde te gaan lopen in een ziekenhuisje in Nkhoma, Malawi.
Tijdens deze keuzestage wil ik kennismaken met de praktijk van de tropengeneeskunde. In een dorpsziekenhuis met ongeveer 200 bedden waar patiënten uit de omtrek naar toe komen. Patiënten genoeg dus. Zeker als straks de regentijd aanbreekt en er vele Malaria zal zijn. Het lijkt me erg leuk om een paar maandjes mee te draaien in deze totaal andere cultuur en manier van werken. Meer informatie over het ziekenhuis is te vinden op www.nkhomahospital.org.
Ik heb er erg veel zin in! Van mijn huisgenoten kreeg ik bij mijn vertrek naar Veenendaal een tekst uit Jeremia 33: ‘Roep Mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn.’. Ik ben benieuwd!
Via deze site ga ik proberen (voorzover dat mogelijk is) jullie op de hoogte te houden van wat ik meemaak.
Jullie ook een goede tijd gewenst!
Hartelijke groet, Janneke
19 November 2008 - 10:01
Martijn:
Ha Jans,
Leuk om via je waarbenjij.nu op de hoogte gehouden te worden van je bevindingen in het andere continent. Succes en zegen in alles.
We spreken morgen!
Groetjes Martijn -
19 November 2008 - 10:09
Gerrit:
Yes, je begint nu al met het verslaan van je activiteiten. Leuk! -
19 November 2008 - 10:21
Annet:
Heeje, kom je nog langs voordat je gaat? In de volgende week ben ik de hele maandag en woensdag thuis, dussse...theetje? -
19 November 2008 - 10:37
Liesbeth Sijtsma:
Ha Janneke,
Ik ga me gelijk aanmelden voor de mailing! Krijg ik vast weer de kriebels... Nu Arno nog zo gek zien te krijgen! :)
Heel veel plezier! Ik denk dat Afrika je niet meer los zal laten..
Gods zegen!
Liesbeth -
19 November 2008 - 10:42
Grace:
Hey Jans,
Wat komt het al dichtbij he!
Heerlijk hoor, ik geniet met je mee.
Veel succes met de laatste voorbereidingen.
19 November 2008 - 10:45
Rianne:
Heej Janneke! Wat leuk dat je ook een waarbenjij.nu aangemaakt hebt. Nog eventjes;) Ik ga je volgen hoor! Maar spreek je dinsdag nog! Succes met de laatste voorbereidingen!
liefs Rianne -
19 November 2008 - 10:54
Rianne:
liefs Rianne -
19 November 2008 - 12:25
Leanne:
nou... kom maar op met je berichtjes, ben er klaar voor! Tot volgende week. Liefs! -
19 November 2008 - 13:21
Annelien:
Is de studie naar de tropengeneeskunde zo saai dat je nu al toe bent aan een studieontwijkend gedrag momentje?
Meid, ik zie nu al uit naar je verhalen! -
19 November 2008 - 14:08
Johanneke:
Ha Jans,
Leuk een wiewatwaar! Iedereen is al druk met reacties plaatsen!
Tot donderdag!
Liefs Jo -
19 November 2008 - 14:20
Hilde:
Hoi, tot over twee weken dan. Het is hier echt helemaal suppppppeeeeeeeeeeer. -
19 November 2008 - 14:31
Sjoukje:
He Janneke!
Nou, ik ben benieuwd naar al je avonturen, ga ze zeker volgen op je site (heb me al aangemeld voor automatisch berichtje ;D ) Geniet nog even lekker in v'daal en hele goede reis!!
kus, sjoukje -
19 November 2008 - 14:43
Corine:
Ha Jans,
Ik dacht: he, ze is toch nog niet weg? Maar gelukkig het was de voorbereidingsmail ;) Zien we je nog volgende week? Groetjes! -
19 November 2008 - 15:25
Henno:
Leuk dit, nu spreek ik je nog wel eens, maar toch leuk om zo te blijven weten wat je uitvoert ;)
en zet je de leeuwen foto er ook op?
Groeten -
19 November 2008 - 16:22
Linda:
Hoi Janneke,
Een hele goede tijd in Afrika! Leuk om je zo te kunnen volgen! Succes met je stage en eerst natuurlijk een mooie rondreis-tijd toegewenst.
Groetjes! -
19 November 2008 - 16:22
Josephine:
Ha Janneke! Een hele goede en gave tijd gewenst in Afrika! Wie weet kan ik in je voetsporen treden als ik aan mn keuzecoschap toe ben :) -
19 November 2008 - 17:37
Oom Jan En Tan Coby:
Wat mooi dat je ons op de hoogte gaat houden.
Een hele goede tijd toegewenst. -
19 November 2008 - 18:24
Papa:
Leuk om in alle reacties je vele vrienden te 'zien' en het hun enthousiasme te lezen!! -
20 November 2008 - 14:32
Roelien:
Wiehoee! Spannende tijden! Ik ben zo benieuwd naar alles wat hier komt te staan! Maar voordat je de tropen in duikt, eerst nog even een oerhollands gedichtje schrijven, toch?! Liefs en tot bijna! -
22 November 2008 - 12:43
Esther :
Hey Janneke
Een geweldige tijd in Zambia en Malawi
Ik ga je volgen!! Succes met de laatste voorbereidingen.
Groetjes
Esther -
23 November 2008 - 20:44
Rik:
Hey Janneke,
Mooie & leerzame tijd toegewenst, ik ben benieuwd naar al je verslagen en foto's die uiteraard volgen op deze site.
groetjes je Neef. -
30 November 2008 - 21:09
O. Jan En T. Coby:
Lieve Janneke,
Een veilige reis toegewenst de komende dagen. We hopen dat je veel goede ervaringen opdoet. We kijken uit naar je verhalen.
01 December 2008 - 22:03
Rita:
Hoi Janneke,
zojuist gehoord dat je bent gearriveerd en je slaapstede onder de palmbomen hebt.Dat kan slechter!
Geniet van al het nieuwe!
Groeten, ook van Hanneke, Rozemarijn en Hendrik -
02 December 2008 - 13:30
Gretha:
He Janneke! Leuk! ga ik van Hilde over naar jouw verhalen. Veel plezier! Ik heb veel (zker 3) artsen gesproken bij de tropencursus die in dat ziekenhuis hebben gezeten.. Veel plezier en succes!
22 November 2009 - 11:37
Bogdan:
He Janneke,
Wat leuk je website te checken)) ik ben 4de jaars co in maastricht. volgend jaar wil ik ook tropengeneeskunde doen. ben benieuwd wat voor ervaring zal je in malawi hebben. graag hoor ik hoe was t daar.
God zegen!
Bogdan